המוזיאון הבריטי הוא אחד המוזיאונים הגדולים בעולם המציג אוצרות מתרבויות שונות על פני שני מיליוני שנות היסטוריה. בין שלל המוצגים של המוזיאון הבריטי (British Museum) תוכלו למצוא פריטים מכל רחבי תבל הכוללים: מומיות מצריות, ממצאים ארכיאולוגים, כתבי עת ישנים, מגילות עתיקות ועוד.
במהלך הביקור במוזיאון הבריטי תוכלו להתרשם מכמעט 100 תערוכות קבועות ומתחלפות בהם מוצגים עתיקות יוון, רומא ומצרים, קברים עתיקים, פסלים, מאובנים, כתבי קודש ועוד.
Photo By: The British Museum
המוזיאון הבריטי בלונדון הוקם בשנת 1753 מאוספים שנתרמו, כמו גם, ניתנו בירושה לאנגליה. על אנשי אצולה ומלוכה ביניהם: סר האנס סלואן, רוברט הארלי ובנו אדוארד וכן מלך אנגליה ג'ורג' ה - 2. האוספים הכילו כמות נכבדה של עתיקות למינהן, כ- 12,000 ספרים, מגילות קלף וכתבי עת שהמתינו בכנסיית המנזר של וסטמינסטר למבנה בו יוכלו להיות מוצגים לציבור.
המבנה הראשון בו הוצגו האוספים של המוזיאון הבריטי היה בית מונטגיו (Montagu House). המוזיאון בבית מונטגיו נפתח לציבור בשנת 1759 והאוספים הוצגו בו בחוסר ארגון - פסלי בודהה לצד מאובנים וספרים עתיקים ולכן הוא זכה לכינוי "חנות למימכר עתיקות"
עם השנים נתרמו למוזיאון אוספים נוספים כמו: כתבים פוליטיים שיצאו לאור בזמן מלחמת האזרחים וכן תרומתו של המלך ג'ורג' ה- 4 שכללה 65,000 ספרים, 19,000 עלונים, כתבי יד ומפות נוספות (רכוש הספריה של אביו). זאת נוסף לאין ספור פסלים וספרים עד שבית מונטגיו "עלה על גדותיו" ולא היה יכול להכיל יותר פריטים.
האדריכל רוברט סמירק נבחר להקים מבנה חלופי בו יוכלו להיות מוצגים האוספים הרבים ובשנת 1854 המבנה החדש נפתח לציבור ומאז המוזיאון ממשיך להתרחב ולגדול:
בשנת 1914 נפתח אגף חדש על שמו של המלך אדוארד ה-7
בשנת 1938 נפתחה "גלריות דובין" (Duveen Galleries) בסגנון יווני
בשנת 1978 הוקם אגף נוסף לגלריה.
בשנת 1991 נבנתה קומה נוספת מעל לגלריה וכן שופץ אולם הקריאה על ידי האדריכל האיטלקי אנטוניו פאניצי וכיום אולם הקריאה החדש עם הכיפה המפוארת מכיל מקום ל- 400 קוראים ולכ- 1,300,000 ספרים.