לונדון עיר מערבית מתקדמת בעלת חוקים, תקנות ומודעות גבוהה בכל הקשור לנגישות של בעלי מוגבלויות. אך יחד עם זאת חופשה של בעלי מוגבלויות בלונדון צריכה להיות מתוכננת בקפידה ולו רק בשל העובדה כי חלק מאתרי התיירות והמיבנים ההיסטוריים של לונדון אינם ניתנים להנגשה.
במאמר הבא נביא בפניכם סקירה כללית על נגישות בלונדון לרבות טיפים והמלצות כיצד לוודא את רמת הנגישות של אתרי התיירות ותכנון החופשה בלונדון.
התחבורה הציבורית של לונדון עברה בשנים האחרונות שינויים מהותיים וכיום רובה מונגשת לרווחת ציבור בעלי מוגבלויות. כך לדוגמא - נכים מרותקים לכיסאות גלגלים, עיוורים ומוגבלי הליכה יכולים להשתמש בקלות במערכת ה"טיוב" - הרכבת התחתית (London Underground).
רוב תחנות הרכבת התחתית של לונדון, כמו גם קרונות הרכבת הותאמו לכלל ציבור הנכים, בחלק מתחנות הרכבת הותקנו מעליות, שיפועים ודרכי גישה. גם מערך האוטובוסים והמוניות הנגיש עצמו לבעלי מוגבלויות וכיום תחנות האוטובוס, כמו גם העליה לאוטובוס נגיש.
במידה ותרצו להזמין מונית, בוודאי תשמחו לשמוע כי בלונדון מספר המוניות שמותאם להסיע נכים בכיסאות גלגלים גדל בכל חודש. מומלץ בעת הזמנת המונית לוודא שהיא אכן נגישה לקחת אתכם.
בבואכם לבחור חדר בבית מלון בלונדון יהיה עליכם לוודא מראש את רמת הנגישות של המלון. מרבית בתי המלון בלונדון כאמור שוכנים במיבנים היסטוריים, מבנים שהוקמו לפני עשרות ומאות שנים ורמת הנגישות שלהם נמוכה מאוד.
יחד עם זאת, בתי המלון החדישים יותר, מציעים חדרים מותאמים לבעלי מוגבלויות ורמת נגישות גבוהה הכוללת חדרי אמבטיה מותאמים, מעליות, שרותי נכים ועוד.
מאות תיירים בעלי מוגבלויות מגיעים מידי חודש לחופשה בלונדון. לשכת התיירות בשילוב עיריית לונדון, המוזיאונים, האטרקציות ונקודות החן פועלים בכדי להנגיש את כלל המקומות לבעלי מוגבלויות. אך לא תמיד הדבר אפשרי.
שוב, בחלק מהמקרים מדובר במבניים היסטוריים בהם לא ניתן להתקין מעלית. לכן מומלץ לוודא באתרי התיירות הרישמיים מה היא מידת הנגישות שקיימת במקום.
באתר מדריך לונדון נשתדל לעדכן אתכם בכל המידע הקשור לנגישות לבעלי מוגבלויות, המידע אליו התייחסנו כולל פרמטרים רבים כגון : חניית נכים, דרך גישה, שיפועים, מפלסים, מעליות, שרותי נכים וכד'. בקרוב תוכלו למצוא מסלולים מיוחדים שנגישים לנכים.